Zmrzlina s višněmi
6. 5. 2008
Porcí : 6
Doba přípravy : 90 min
Použité suroviny: 1 balíček vanilkového cukru | 1 kelímek smetany ke šlehání | 2 lžíce medu | 3 ks žloutku | 2 ks bílku | 1 lžička mleté skořice | máta | 2 lžíce rumu | 30 dkg višní | 2 lžíce cukru krupice
Žloutky s vanilkovým cukrem umícháme do pěny, do které přidáme med, skořici a důkladně promícháme. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do připravené hmoty. Hotový krém rozdělíme do formiček a necháme v mrazničce asi 6 hodin, dokud nám neztuhne. Višně omyjeme, vypeckujeme a spolu s cukrem je dáme do hrnce a vše zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Nakonec k višním přidáme 2 lžíce rumu. Zmrzlinu zhruba 20 minut před podáváním vytáhneme z mrazničky a přemístíme do lednice, aby změkla. Poté zmrzlinu vyklopíme z formiček do kompotové misky, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme lístky máty. Ihned podáváme
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář